Monday, October 18, 2010

Eksiden dan hikmahnya =)

Dah lebih kurang 10 hari Fauzan eksiden, dan semenjak dari tu lah, umah aku mmg xputus2 org datang ziarah. Memang hebat kuasa gosip makcik2 ni,mane taknya, Abah bgtau kat sorang je pasal hal eksiden tu tp tersebar ngan cepat sggh. Aku rase makcik2 ni mmg kelulusan Mass Com kot :D

Fauzan mula2 rasa rimas gak, tp bila dah sorang2 dtg bg sploh hengget, tros dia tny mak aku sape lagi kwn dia yg x dtg hahahaha...

Semalam, Abang mak aku ngan famili dia dtg. Mulanya aku igt diorg dtg ziarah biasa2 je, tapi rupanya ada hidden agenda :D Amboih, mak aku ngan akak ipar beliau bercadang nk wat Cheesecake secara beregu rupanya...

 




Mak2 sebok wat kek, aku lak sebok menggoreng kerepek pisang (yg abah parut ^_^v)
Pisang yg baru separuh luak...huhu byk giler, tp apsal xpenuh2 pon kat dalam tin? *sambil jeling kat org yg curik2 mkn kerepek* XD


Tapi aku rase mmg byk gak la hikmah akibat keeksidenan si Fauzan ni. Cthnya
  • Kitorang makin rapat. Memangla kitorang sgt rapat sblum ni...tp masing2 sibuk kan...Walaupun tiap2 mggu gak la dier ni balik umah, tp pas eksiden ni jadik makin rpat. Mane taknya byk masa berkualiti yg kitorg abeskan sama2 cthny mandikan dia (nak2 lagi bila Ain conteng bdn Fauzan....mula2 nk join skali conteng, tp bile diorg pandang muka aku n ckp "kan kamu jugak yg kena cuci nnt", baru aku perasan OH NOOOO!!!), temankn dia wat appointment spital, tgk tv sama2, taim tu mcm2 cerita kuar :)
  • Dapat mkn sedap2! Almaklumla mak msk mknn berkhasiat utk si pesakit, akak dia merangkap nurse+bibik ni dapatla tumpang sekaki ngeh3
  • ...dan yg pentingnya aku lebih sygkan dia...syukur Allah turunkan kecederaan ringan je kat dia...mungkin eksiden ni wat aku lebih menghargai adik aku...ye la, dulu cakap je nk pegi mana mmg dia anta akan aku, skang ni mmg terasa la sshnya bile x dpt nk dera dia pegi kedai,..aku jugak yg kena pegi aishhhh...

Besok Fauzan dah nk balik Poli, sedey ni wei...mesti terasa sunyi bila dia xde :(

4 comments:

  1. don worri...tiap2 mnggu dia balek... :D

    ReplyDelete
  2. betul tu, lepas jahit sluar dia aritu, tros rase menyesal wat entry ni hahahahah

    ReplyDelete
  3. haha....mcm la jahit seluar manik2.....padahal..................... XD

    ReplyDelete
  4. padahal jahit seluar berlabuci XD

    ReplyDelete